“Uluslararası” Kavramını Yeniden Düşünmek

Türkçe akademik yazınında “uluslararası” kavramına dair tartışmalar Uluslararası İlişkiler [Uİ] disipliniyle sınırlı kalmaktadır. Oysaki “uluslararası” kavramı diğer sosyal bilimler disiplinlerinde ve bölge çalışmaları gibi disiplinlerarası çalışma alanlarında da tartışılmakta ve hem kuramsal hem de yöntemsel yenilikler önerilmektedir. Elinizdeki derlemenin temel amaçlarından biri, bahsi geçen kuramsal ve yöntemsel çabaların bir profilini çıkarmaktır. Bölge çalışmalarının İngilizce konuşulan akademik dünyada ve Türkiye’de anlaşılması ve uygulanması, ulus-ötesi kavramı üzerine Uİ disiplini içinden tartışmalar, bağlantılılık kavramı üzerine antropologların kavramsallaştırmaları, uluslararası kavramını değişik ölçeklerde düşünmenin siyasi coğrafyacılar tarafından ele alınış şekilleri buna örnek olarak gösterilebilir.

Küreselleşme tartışmalarının yeni bir ölçeğe taşındığı günümüzde, yalnızca Uluslararası İlişkiler değil Antropoloji gibi diğer disiplinler de yerelin ötesi ile kurdukları ilişkiyi gözden geçirmekteler. Böyle bir dönemde, “uluslararası” kavramını yeniden düşünmenin genel sosyal bilimler tartışmalarına yapıcı bir katkı sunacağına inanıyoruz.

İçindekiler: GözatYazarların Takdimi: Oku

 

Ek bilgi

Kitap Başlığı

“Uluslararası” Kavramını Yeniden Düşünmek

Alt Başlık

Kuramsal ve Yöntemsel Tartışmalar

Kitabın Yazarı

Ali Bilgiç, Barış Mücen, Besim Can Zırh, Burak Erdinç, Can Cemgil, Cemil Boyraz, Ceren Ergenç, Clemens Hoffman, Derya Göçer Akder, Duygu Toprak, Faik Tekin Asal, Funda Hülagü, Katharına Bodirsky, Kübra Oğuz, Nurten Çevik, Sırma Altun Küçükarslan, Veysel Tekdal, Zeynep Tuba Sungur

Derleyen

Ceren Ergenç, Derya Göçer Akder

Yayım Tarihi

Eylül 2017

Sayfa Sayısı

262

ISBN Numarası

9786059436229

Dizi

Heretik: 53 Siyaset Bilimi-Uluslararası İlişkiler: 1